Grupul electrogen, sursa stabila de energie cu ajutorul generatorului de curent

generator-de-curent

Grupurile electrogene sunt recomandate ca si surse principale sau secundare de energie electrica, prin exploatarea diferitelor tipuri de generatoare de curent.

De ce poate fi sursa principala sau secundara de curent?

Grupurile electrogene sunt necesare in primul rand acolo, unde nu poate sa ajunga un distribuitor, furnizor de energie electrica, datorita infrastructurii, sau costurilor ridicate de extindere ale infrastructurii. In lipsa unui furnizor, necesarul poate fi asigurat cu ajutorul generatoarelor de curent. Necesarul de curent de putere mica, poate fi acoperit cu generatoare electrice cu motorizare pe benzina, cele de medie sau mare, cu generatoare de curent cu motorizare diesel, iar pentru situatii cand devine prioritara sustenabilitatea, poate fi asigurat de generator de curent cu motorizare pe biogaz, sau gaz natural.

In cazul in care exista infrastructura si furnizor autorizat de energie electrica, un grup electrogen sustinut cu ajutorul unui generator de curent poate fi indispensabil pentru stabilitatea furnizarii. Sunt deosebit de multe situatii cand o intrerupere de furnizare de curent poate cauza o problema severa, cum ar fi de exemplu cazul unui spital, care sustine aparatura esentiala pentru mentinerea vietii, sau furnizarea unor servicii ,cum ar fi de exemplu un sistem national de plata prin POS-uri.  Pentru evitarea unor situatii extreme de acest gen, in cazul in care intervine o defectiune tehnica in urma careia intervine o intrerupere in furnizarea de energie electrica prin distribuitor, in foarte scurt timp se poate relua alimentarea aparatelor, daca exista acces la un grup electrogen, la un generator de curent.