„Marele Circ” revine pe micile ecrane

f1 program

Dacă sunteți un fan al sporturilor cu motor cu siguranță știți că în această săptămâna Formula 1 se întoarce. Va reuși cineva să le ia fața campionilor mondiali în exercițiu? Asta ne-o va spune steagul în carouri în ziua de duminică! În cele ce urmează putem vorbi doar despre fascinația noastră pentru acest sport și despreun F1 program pentru acest weekend.
Cu toții știm că piloții de Formula 1 sunt considerați cei mai buni din elita motorsportului pe patru roți. În zilele noastre când specializarea și perfecționarea de la o vârstă timpurie joacă un rol atât de important în atingerea țelurilor în carieră, piloții de Formula 1 personifică această concepție poate la cel mai înalt nivel.

Dacă sunteți un înrăit al sportului cu siguranță vă fascinează fiecare aspect al „Marelui Circ”, toate eforturile făcute de piloți și echipe cu scopul de a stoarce noi sutimi de secundă de performanță. Asta înseamnă de fapt Formula 1, progrese ce pot părea infime în lumea de zi cu zi, dar care se întâmplă în mod constant.

Așadar, ce înseamnă de fapt un F1 program și cum ajută acesta performanța piloților și echipelor? Antrenamentele libere sunt acele sesiuni care oferă pilotului și echipei șansa de a-și „acorda” monoposturile la cele mai fine rezonanțe ale circuitului. Calificările reprezintă momentul în care pilotul și mașina trebuie să se contopească într-o armonie perfectă. Aici totul se rezumă la nivelul la care pilotul poate să simtă mașina și să o înscrie cu precizie geometrică pe fiecare viraj, la fiecare punct de accelerare și frânare.
Dacă e vorba despre F1 program în contextul weekendului din Ajerbaidjan, trebuie să știți că primul antrenament are loc vineri de la 12:30, de la 16:30 urmând cel de-al doilea antrenament. Fiind vorba despre un F1 program clasic, fără calificări sprint, sâmbătă vom avea parte de calificări în 3 runde, iar duminică urmează cursa!