O minune a Californiei

cele 7 minuni ale lumii

Una din cele 7 minuni ale lumii modern, Podul Golden Gate, un reper emblematic din San Francisco, California, este o minune a ingineriei și un simbol al orașului. Iată câteva fapte fascinante despre acest renumit pod suspendat. Cu toții am auzit probabil despre această construcție, dar dacă tot e vorba una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne, ne-am propus să discutăm câteva curiozități despre acest pod.
Podul Golden Gate a fost finalizat și deschis publicului pe 27 mai 1937. A fost nevoie de aproximativ patru ani pentru a construi, angajând peste 10.000 de muncitori.Podul se întinde pe strâmtoarea Golden Gate, care este intrarea în Golful San Francisco din Oceanul Pacific. Se întinde pe o lungime de 1,7 mile (2,7 kilometri).

Culoarea distinctivă a podului, o nuanță portocalie-roșu este cunoscută sub numele de „Portocaliu internațional”, a fost aleasă pentru a crește vizibilitatea în condițiile de ceață întâlnite frecvent în strâmtoarea Golden Gate.
Când a fost finalizat, podul Golden Gate a deținut titlul de cel mai lung pod suspendat din lume, un record pe care l-a deținut până în 1964. Acesta este pomenit și astăzi ca una din cele 7 minuni ale lumii moderne Cele două turnuri ale podului, aflate la o înălțime de 746 de picioare (227 de metri), au fost cele mai înalte structuri din San Francisco până la finalizarea Turnului Salesforce în 2018.

Nu întâmplător discutăm azi despre acest pod ca una dintre cele 7 minuni ale lumii modern. Drumul Podului Golden Gate este compus din 129.000 de mile (207.000 de kilometri) de sârmă, suficient pentru a înconjura Pământul de peste cinci ori. Peste 10 milioane de vizitatori din întreaga lume vin să admire podul anual, făcându-l una dintre cele mai populare atracții turistice din California.
Podul Golden Gate este o dovadă a ingeniozității umane și rămâne un simbol de durată al frumuseții și inovației din San Francisco.