Frumosul castel din deaurile Cracovieil: Wavel

cumpărături de suveniruri

Ați dori să vizitați un oraș deopotrivă impunător și pitoresc, pătruns de cultură? Atunci, Cracovia este o destinație ideală pentru dumneavoastră. Fie că vorbim de parfumul aparte al orașului vechi, ori de arhitectura emblematică a castelului Wawel, orașul de pe malurile Vistulei este o destinație pe care cu siguranță o veți îndrăgi acest oraș încă de la primii pași pe străzile pavate ce parcă ne poartă prin epocile îndepărtate ale istoriei, la nenumărate secole în trcut.

Castelul Wavel ce veghează asupra Cracoviei este poate cel mai bine cunoscut simbol al Cracoviei și un obiectiv ce este un element constant atunci când vine vorba de cumpărături de suveniruri. Dar atunci când intrați pe poarta castelulului situat pe dealul cu același nume cu siguranță nu ideea de cumpărături de suveniruri va fi prima ce vă va veni în minte. Castelul ridicat de unul dintre cei mai importanți conducători ai Poloniei, Cazimir al III-lea în secolul al XIV-lea și reconceput în timpul domniei lui de Cazimir al IV-lea Iagello emană istorie prin fiecarecolț și fiecare crenel. Castelul îmbină în perfectă armonie stilul gotic și cel renascentist situat în inima orașului. Construit inițial în secolul al XIV-lea, castelul a servit ca reședință a regilor și reginelor poloneze și este acum o atracție turistică populară. Wavelul își așteaptă vizitatorii cu numeroase încăperi ornate somptuos și divers.

Nu ar fi însă motivat să credem că ne putem întoarce din Cracovia fără o sesiune de cumpărături de suveniruri. Pășind agale spre Piața Principală ne așteaptă pitorescul orașului vechi. Între toate aceste clădiri de o istorie neprețuită Înconjurată de clădiri istorice, puteți avea parte de o vacanță de vis, fie că vă decideți să explorați orașul pe cont propri sau alături de cei dragi.
Cracovia cu ale sale splendide clădiri și străzi pitorești vă atrage deja pentru următoarea vacanță? Nu aveți niciun motiv să ezitați, încheiați-vă doar o asigurare de călătorie pentru un sejur lispsit de griji și puteți porni la drum, iar dacă e să vorbim de cumpărături de suveniruri, în cracovia mereu aveți din ce alege!